Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Limburg goes Friesland

Met de fiets en de bus

Elfsteden Fietstocht

Limburg goes Friesland!

Ook dit jaar hebben we gekozen voor een 8-daagse Elfstedenfietsroute, een alternatieve fietstocht langs de Friese Elf Steden. Op deze manier zijn de af te leggen afstand per dag wat korter en is er meer tijd om onderweg korte of langere pauzes in te lassen.

Iedere rechtgeaarde Nederlander weet zonder twijfel wat de Elfstedentocht is, een 200 km lange schaatstocht over natuurijs. De tocht begint en eindigt in de Friese hoofdstad Leeuwarden en voert langs 10 andere Friese steden. Vanwege de afstand en het vaak heroïsche karakter wordt de Elfstedentocht ook vaak ‘De Tocht der Tochten’ genoemd. De eerste tocht werd verreden in 1909 en de laatste dateert alweer van 4 januari 1997.

Vanuit het dorpje Rijs, gelegen in het Gaasterland in het zuidwesten van Friesland doen we in zeven etappes alle elf Friese steden aan. Te weten Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindelopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum. U fietst door bossen en weilanden, langs uitgestrekte meren en door de mooiste dorpjes en stadjes waar u zo nu en dan een pauze kunt maken. Friesland ontdekken op de fiets is volop genieten van rust, ruimte, platteland en meren.

Kijk hier voor meer informatie en vertrekdata:

https://www.ghielen.nl/vakantiereizen/elfsteden-fietstocht