Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Een dagje uit

Wie wil dat nou niet?

(Mid)dagtochten

Houd rekening met evt. tijdsloten en max. aantal bezoekers

Nuttige hulp:

Thuiszorg / Antonius Zorggroep: tel. 0515-461163

(Verzorging en Verpleging)

Hulpmiddelen Antonius: tel. 0511-460660

(Verhuur rol-/douche-/postoel, rollator, etc)

Suggesties voor ochtend- of Middagtochten

Looierij Bolsward

Van Buren Bolsward B.V. bestaat al zes generaties, vanaf 1861, en is van oorsprong een huid/wol-handel en vellen­bloterij. Momenteel is het de enige over­gebleven schapen­­vachten-looierij van Nederland en zijn ze groothandel in vachten, huiden, natuurlijke decoraties en natuurlijke gezondheidsproducten. Bezoek inclusief rondleiding.

Ald Faers Erf

Museumdorp Allingawier, met het Woord & Beeldkerkje met filmpresentatie van “de Achtste Dag”, drabbelkoeken- bakkerij, schilderswerkplaats, smederij, brandweerhuis, stropershut etc. staan open ter bezichtiging.

Hindeloopen

Bezoek aan het Eerste Friese Schaatsmuseum + op eigen gelegenheid Hindeloopen verkennen met gezellige terrasjes en haven.

Surhuisterveen

Museumboerderij Ot en Sien met klaslokaal, kerkje, dokterspraktijk en kruidenierswaren-winkel van toen en doe de Oudhollandse spelletjes.

Oudemirdum

Bezoek aan het vernieuwde bezoekerscentrum “Mar en Klif” met een filmvoorstelling over Gaasterland en informatie over de natuur, het landschap en cultuurhistorie van het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland. Gecombineerd met een bezoek aan het vissersdorp Lemmer (markt / winkelen) of het stadje Sloten.

Joure

Bezoek Douwe Egberts museum Joure (film in Keverling Pakhuisje, rondleiding onder begeleiding, demonstratie van de koffiebranderij en uiteraard een bezoek aan museumwinkel De witte Os)

Noordwolde

Nationaal Vlechtmuseum: rondleiding onder begeleiding, demonstratie vlechten, terug naar het verleden van het dorp en de vlechtschool via een klank- en lichtspel en een bezoek aan de museumwinkel.

Workum

Bezoek aan het Jopie Huisman Museum en daarna op eigen gelegenheid Workum verkennen met vele winkeltjes en terrasjes

Alpaca World

Bezoek de Alpaca Boerderij met ontvangst met een bedrijfsfilm, rondleiding met de alpaca’s Casimir de Macho, knuffel Alitha of lieve Belle en de rest van de kudde in de stal en bezoek aan het winkeltje met veel eigengemaakte artikelen.

Lemmer

Bezoek het grootste stoom-gemaal ter wereld; Ir. D.F. Woudagemaal met bezoekers-centrum. Bekijk de 3D-film en de expositie en volg de rondleiding met een ervaren vrijwilliger.

Fruitbedrijf

Bezoek Boerderijwinkel Verhage Fruit met dia/filmpresentatie van het bedrijf, rondleiding door de boomgaard, bezichtiging van het sorteren en verpakken van de appels, proeverij en gelegenheid om de winkel te bezoeken.

Orchideeënhoeve

Bezoek de Orchideeënhoeve in Luttelgeest met de tropische tuinen, de kwekerij, de vlindervallei en de winkel met bloemwerk, cadeau-ideeën, aardewerk en woondecoratie.

Suggesties voor ochtend- en avond recreatie

Shantykoor

De Bakhúster Heechsjongers vinden het leuk om voor u te zingen. Ze zijn een gemengd shanty- en folk koor dat op heel eigen wijze liedjes zingt, in verschillende talen, met een voorliefde voor de zee en de streek.

Ochtend gymnastiek

Een uurtje “bewegen op je stoel” o.l.v. Durk de Vries

Bingo-avond

Bingo avond inclusief leuke prijsjes. U mag ons spel gebruiken en u heeft zelf de leiding.

Jeu de boules

Spelen op de baan op het parkeerterrein bij de fietsenstalling van ons hotel. Ballen zijn gratis af te halen bij de receptie.

Muziekplezier met Duo Passie

Optreden van Hennie en Peter (zang en accordeon): een mengeling van Nederlandstalige liedjes afgewisseld met accordeon staan garant voor een gezellig programma. Uitgebreid meezing repertoire en heerlijke liedjes van vroeger.

Bowling avond

Op de drie bowlingbanen in ons hotel, inclusief gebruikmaking van de bowlingschansen

Film (DVD) ochtend of avond

Op een groot beeldscherm kijken naar het live concert van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht of 10 jaar Hits van Frans Bauer of Willy Alberti Zijn mooiste liedjes (of een ander concert / andere artiest op verzoek)

Muziek avond

Muziek avond met Erika of Piet (keyboard, synthesizer, zang).

Digitale dia-presentatie

Een presentatie en een klank- en kleurrijke digitale diashow over het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. Stadjes, dorpjes, landschap en haar flora en fauna in de vier jaargetijden o.l.v. Jan Tijsma

Quiz avond

Avond waarop tijdens een quiz de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod komen

Optreden Volksdansgroep

Optreden Volksdansgroep in Friese klederdracht (ca. 2 uren)

Oud Hollands spelletjes circuit

Voornamelijk houten spelletjes van vroeger nog eens uitproberen