Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Schuitje varen

theetje drinken

Praamvaren

De Simmermoarn verzorgt vaartochten en arrangementen in de Zuidwesthoek van Friesland. We kunnen naar wens een hele, een halve dag of een enkele uren invullen.

Met de praam kunnen maximaal 60 personen mee of 20 fietsen en 20 personen. Voor kinderen is zij zeer geschikt en ook honden zijn welkom.

In de Zuidwesthoek van Friesland kunnen we op bijna alle vaarten en kanalen varen. Daardoor zijn vele opstapplaatsen mogelijk.
De praam is voorzien van een gemakkelijk te plaatsen overkapping en dekens, zodat er ook comfortabel gevaren kan worden bij regenachtig weer.

Combineer de boot met bus, fiets of wandelroute en geniet van een unieke tocht door Gaasterland en/of over de Friese meren.

 

Voorbeeld programma (maar ook andere routes zijn mogelijk!)

10:00 uur

Aankomst in Rijs met koffie en wat lekkers. Hierna scheept u op de Simmermoarn en varen we via de Rijstervaart naar de Fluessen en het Hegermeer. Onder het genot van een drankje en een hapje geniet u van de weidse uitzichten en de verhalen / muziek van de schipper.

12:30 uur

In Woudsend meren we af voor grandcafe “De Watersport” om hier op het terras te genieten van de vele bootjes en een heerlijke lunch. Met een voldaan gevoel brengt u daarna een bezoek aan een van de molens.

16:00 uur

Na de excursie schepen we in om over het Slotermeer, via de Luts en de Wyldemerk, terug te varen naar de opstapplaats. Het varen over de Luts en de Wyldemerk is een unieke beleving die u niet mag missen.

17:30 uur

Aankomst in Rijs. Na de tocht kunt u de dag uitbreiden met een dinerbuffet.

 

Prijs op aanvraag, min. 35 personen.